Igår var en mycket bra dag. Hela förmiddagen stog jag i köket. Först var det bakning av tekakor. Jag tog ett recept som jag inte har bakat på många år. Det är inte världens nyttigaste bröd precis, men ibland kan man väl få strunta i det. Sen tänkte jag att det skulle passa barnen också. Och vi skulle ju få finbesök på eftermiddagen som jag ville flirta med.
Ibland när jag får recept som jag gillar från folk som jag gillar brukar jag döpa om recepten så att dom inkluderar namnet på den jag fått receptet från. Detta är Kerstins tekakor. Mums!
KERSTINS TEKAKOR
Ca 45 st
5 dl havregryn
1 liter mjölk
3 paket jäst
2 ägg
1 tsk salt
300 g smör eller margarin
2,5 dl vit sirap eller socker
ca 2,5 kg vetemjöl
Havrgrynen blandas med mjölken och ska stå över natten eller i ett dygn.
Smält smöret och blanda det med mjölken och havregrynen. Kolla temperaturen så att blandningen inte blir för varm. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i mjölk- & smörblandningen. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Kvala ut degen till ca 1 cm tjocklek. Skär ut rundlar ca 10 cm i diameter. Nagga och låt jäsa på plåt i 1,5 timmer. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 7 minuter.
Jag hann även med en sats med blåbärsmuffins. Och som så många gånger förr kan man få lite bra hjälp av barnen att röra.
Jag föredrar vanliga hederliga muffins framför cupcakes som har blivit så himla poppis. Dom är fina att titta på men allt det där kletet blir lite för mycket tycker jag.
Vi hade besök av familjen Ordell på eftermiddagen. Och efter en lång löptur för mammorna (längsta hitills den här säsongen 15,5 km) och skridskoåkning på Boren för pappor och barn hade vi gjort oss förtjänt av en stadig fika. Anna hade dessutom tagit med sig väldigt goda centerkakor. Vilken osis att hon "glömde" dom här ;-)
Ser smarrigt ut! Och kul att du börjat skriva igen!
SvaraRaderaFinbesöket gillade tekakorna och muffinsarna :)
SvaraRaderaVi gillar allt du bakar Malin!