tisdag 7 februari 2012

Ny inriktning

Det är dags igen, det har kliat i fingrarna ett tag nu. Vet inte hur jag ska få tid att uppdatera den här bloggen men jag ska göra ett försök.
Livet handlar inte längre bara om barn & blöjbyten. Därför byter jag inriktning på bloggen och skriver om annat som intresserar mig. Bakning av alla former har alltid fascinerat och roat mig. Jag älskar att baka! Jag gillar att prova nya recept. Och får man dessutom baka till någon man tycker om är lyckan total.
Till en början bjuder jag här på en ny favorit som jag provade igår. Receptet kommer ursprungligen från en Buffétidning från Ica. Men jag har ändrat det lite. Här kommer min version. Bilden högst upp är på det här brödet.
FRÖBRÖD, 2 st
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
knappt 1 dl linfrön
1,5 dl solrosfrön
smör till formarna
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, linfrön, solrosfrön, salt och bikarbonat i en bunke. Rör ner sirap och filmjölk. Smeten blir ganska lös.
Smörj formarna och bröa dom med sesamfrön. Fördela smeten i formarna och strö över pumpakärnor.
Grädda bröden längst ner i ugnen i 40 min. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda 40-50 min till. Om bröden blir mörka kan man lägga lite aluminiumfolie över bröden.
Stjälp upp på galler och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar