Det finns ett bröd alla kan baka! Jag skojar inte. Hur dålig du än är på att baka eller hur lite du än kan om bakning så kan du baka det här brödet. Gott blir det också! Första gången jag stötte på det var på ett klädparty hos min kompis Helén som bjöd på det här brödet. Det kommer från ett reklamblad från Östenssons. Det var många den kvällen som ville ha receptet och jag vet inte hur många som jag har spridit det vidare till. Jag bakar det ganska ofta, just för att det är så enkelt. Det är också enkelt att variera och byta ut lite av vetemjölet till precis vad som helst. Har jag lite mjölslattar som jag vill bli av med brukar dom åka i här. Har man nattgäster är det här utmärkt att bjuda på till frukost för att lyxa till det lite.
Chrissans frukostbröd
10 dl kallt vatten
1 msk socker
1 msk salt
25 g jäst
2 dl grahamsmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl vetekross
1 dl linfrön
12 dl vetemjöl
Rör ihop alla ingredienser till en grötkonsistens. Ställ bunken (stor bunke, tänk på att den jäser...) i kylskåpet över natten. Skeda degen upp på bakplåtspapper. Gör bara i ordning en plåt i taget. Degen är ganska lös och rinner ut annars. Grädda i 225 grader i ca 15minuter. Satsen räcker till ca 2,5-3 plåtar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar