Ibland bakar jag en smarrig banankaka (Leila Lindholm). Den här dagen tyckte jag dock att muffins var ett bättre format. Bra att kunna frysa in och plocka fram så många som man behöver. Jag var egentligen inställd på att prova min kompis Annas citronmuffins men så såg jag ett gäng ledsna bananer i fruktskålen. Dom lågt där och grät och ville att jag skulle ta hand om dom, så citronmuffinsarna fick vänta.
Tror att dom hade gjort sig ännu bättre med lite hackad mörk choklad i också. Men det fanns inte hemma och det fanns heller ingen ork att ta sig till affären. Så det fick bli bara banan helt enkelt.
Här kommer receptet, som ju alltså egentligen är en banankaka.
Banankaka
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mixa bananerna och blanda dom i smeten. Tillsätt äggen.
Blanda dom torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dom i smeten.
Fyll en smord och bröad form, ca 24 sm i diameter, men löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar